Dnešné sneženie dopravu na cestách v krajoch výrazne nekomplikuje

02.02.2011 Prešov

Prešov/Košice 2. februára (TASR) - Dnešné počasie dopravnú situáciu na území Košického a Prešovského kraja výrazne neskomplikovalo a všetky úseky sú zatiaľ zjazdné.
Slabé sneženie evidujú strediská Správy a údržby ciest (SaÚC) v okolí Prešova, Humenného, Svidníka a Moldavy nad Bodvou, intenzívnejšie snehové zrážky zaznamenali dnes dopoludnia v Košiciach.
Ako TASR informoval Róbert Vincler z centrálneho dispečingu SaÚC Košického samosprávneho kraja, v regióne Michaloviec sú cesty prevažne vlhké až mokré po chemickom posype, ktorý vykonali dopoludnia tri vozidlá michalovského strediska správy ciest.
Slabé sneženie zaznamenali na úsekoch v regióne Moldavy nad Bodvou, kde sa o údržbu cestných komunikácií postaralo dopoludnia deväť posýpacích vozidiel. Zjazdné trasy pre automobilovú dopravu evidujú aj v okolí Rožňavy, Spišskej Novej Vsi a Trebišova.
Dopravná situácia bez výrazných obmedzení sa týka aj ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Tomáš Lažo z centrálneho dispečingu SaÚC PSK poznamenal, že od rána slabo sneží na úsekoch v okolí Prešova, Humenného a Svidníka.
\"Na hlavných ťahoch pri Prešove máme nasadené dva sypače, ktoré vykonávajú posyp chemickým materiálom. Pri Humennom a Svidníku nie je zatiaľ aplikácia posypu potrebná, \" priblížil Lažo.
Zároveň dodal, že na cestách sa môže vzhľadom na mínusové teploty a sneženie vytvárať poľadovica. \"Zatiaľ však v tejto súvislosti komplikácie hlásené nemáme, \" uzavrel Lažo.
 

Vyberte región